Π. Μαρκάκης: Η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας είναι ρουσφετολογικό σχέδιο και όχι επιχειρησιακό και πρέπει να ματαιωθεί

Τις επισημάνσεις του και τη θέση του κατά της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχία Πεζοναυτών, όπως τις είχε διατυπώσει δημόσια μα άρθρο του τον περασμένο Φεβρουάριο, υπενθυμίζει ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της «Ελληνικής Λύσης» κ. Παύλος Μαρκάκης.

Επισημαίνοντας ότι ο σχηματισμός δεν πρέπει να διχοτομηθεί ούτε και το θέμα να αντιμετωπιστεί από το νέο Κοινοβούλιο και τη νέα κυβέρνηση ως ειλημμένη απόφαση που δεν μπορεί να αναθεωρηθεί (όπως οι Πρέσπες), αναφέρει:

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη

Υπ. Βουλευτής Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

Παρακολουθούμε με αγωνία αλλά και έντονη απογοήτευση  την δραματική εξέλιξη της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο Γεωργούλα .

Μια ιστορία που αποκαλύφθηκε από τον τοπικό τύπο το 2017 και εξακολουθεί  μέχρι σήμερα παραμονές  των εκλογών  να  αποτελεί ένα κομβικό  σημείο στο  οποίο δοκιμάζονται  οι οικονομικές  αντοχές  της τοπικής κοινωνίας αλλά  δοκιμάζονται επίσης η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων του Νομού μας.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή, η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας,  δεν αποτελεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για στρατιωτικούς λόγους όπως θέλουν να το παρουσιάσουν  αλλά ένα ξεκάθαρο ρουσφετολογικό σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης άλλων περιοχών σε βάρος του Πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Το λυπηρό είναι ότι αρκετοί πολιτικοί παράγοντες  γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους  μεταφοράς και  όμως  συμβιβάζονται  με  την ιδέα και υιοθετούν τις δικαιολογίες χωρίς καμιά αντίδραση και στην καλύτερη περίπτωση ψάχνουν ανεμόμυλους σε μελλοντικά σχέδια αξιοποίησης της περιοχής.

Για όσους πιστεύουν ακόμη σε δήθεν επιχειρησιακούς σχεδιασμούς που ξεκίνησε κρυφά ο πρώην Υπουργός Καμμένος και που υλοποιεί σαν εμπνευστής ο σημερινός Αποστολάκης, θα τους συμβούλευα να πάνε από τώρα στα σπίτια τους γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ξύπνιους πολιτικούς παράγοντες και όχι  εύπιστους και αφελείς.

Η απογοήτευση των συμπολιτών μας μεγάλωσε, κυρίως από τις δηλώσεις των συμμετεχόντων, μετά την σύσκεψη που έγινε δήθεν για Εθνικούς λόγους  και για να μην  φανερωθούν τάχα τα στρατιωτικά κρατικά μυστικά της χώρας μας.

Σε ότι αφορά τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα αρχικά τους ψέματα, δεν περίμενε κανένας να αντιδράσουν στην μεταφορά της Ταξιαρχίας που σήμερα εμφανίζεται σαν δεδομένη. Αυτοί οι ίδιοι έχουν ψηφίσει στην Βουλή πολύ χειρότερα νομοθετήματα και συμφωνίες, με αποκορύφωμα την ντροπιαστική  και εξευτελιστική Συμφωνία των Πρεσπών .

Από τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς παράγοντες όμως δεν περιμέναμε τόση αφέλεια και τόση ευπιστίακαι κυρίως τέτοιο εφησυχασμό για τα δήθεν μελλοντικά ανταλλάγματα.

Στη συζήτηση έχουν μπει εκτός από την Δημοτική Αρχή και οι υποψήφιοι επικεφαλής των συνδυασμώνπου διεκδικούν να αναλάβουν τις τύχες αυτής της πόλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου περιέχει πολλές αλήθειες αλλά έχει την υποχρέωση η Δημοτική Αρχή εκτός από καταγγελίες  και αποδόσεις ευθυνών,  να αναλάβει πρωτοβουλίες, να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να έχει το θέμα καθημερινά στο προσκήνιο καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο ρόλος της  Αυτοδιοίκησης μπορεί να μην είναι συμμετοχικός στην λήψη των αποφάσεων αλλά είναι καθοριστικός στην αποτροπή τους όταν θίγονται τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας.

Δεν διανοήθηκαν οι  στρατιωτικοί επιτελείς  να μετακινήσουν τις σχολές από τα Τρίκαλα, να μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες από το Κιλκίς και φυσικά  οι πολιτικοί της γειτονικής Λάρισας δεν θα άφηναν ούτε κουβέντα να διατυπωθεί για μετακινήσεις από την πόλη τους αντίστοιχων μονάδων.

Στις επερχόμενες  τετραπλές εκλογές – πλην των άλλων θέσεων –  η απαίτηση για ματαίωση των σχεδίων της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας πρέπει να είναι διατυπωμένη από όλους τους υποψηφίους ξεκάθαρα και με σαφήνεια και να καταγραφούν οι ενέργειες που έκαναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ερώτημα δεν μπαίνει διαζευκτικά αν θέλουμε Ταξιαρχία ή Πανεπιστήμιο.

-Τα θέλουμε και τα δυο.

Ούτε αν θα έρθουν και άλλοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ που έρχονται έτσι κι αλλιώς μόνο επειδή υπάρχει η Ταξιαρχία.

-Τους θέλουμε και αυτούς.

Ούτε αν έχουμε χώρους για ανάπτυξη κι άλλων δραστηριοτήτων.

-Έχουμε κι αλλού τέτοιους χώρους και περισσεύουν. Αρκεί να έχουμε ιδέες και προτάσεις αναπτυξιακές.

Ούτε ποια θα είναι τα ισοδύναμα

-Θέλουμε αυτά που έχουμε και διεκδικούμε τα παραπάνω

Η ‘’Ελληνική Λύση’’ σήμερα δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο, αλλά είναι ενημερωμένη, γνωρίζει ότι το θέμα της απομάκρυνσης δεν είναι ‘’επιχειρησιακό’’ αλλά ρουσφετολογικό και θα το αναδείξει σε όλα τα επίπεδα και τα μέσα που διαθέτει.

Μετά τις εκλογές, τόσο μέσα στην Βουλή όσο και στην τοπική κοινωνία, με επιχειρήματα και με αλλαγές προσώπων, θα ματαιώσει τα σχέδια της απομάκρυνσης της 32 ης Ταξιαρχίας από την Ν. Ιωνία του Βόλου.

Βόλος 24/2/2019

Παύλος Γ. Μαρκάκης