Επιστολη στον Δημαρχο Ζαγορας Μουρεσιου (15.04.2015)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΓΟΡΑΣ - ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

 

Αγαπητέ Δήμαρχε

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σου για τα θέματα του Δήμου και ιδιαίτερα όσα  σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την τουριστική αξιοποίηση των παραλιών θα ήθελα να επισημάνω μερικά σημεία που ενώ συμβαίνουν διαχρονικά δεν έχουν αντιμετωπισθεί από κανέναν μέχρι σήμερα.

  1. Στην παραλία της Παλιάς Νταμούχαρης  το φυσικό περιβάλλον,  με τα χαρακτηριστικά βότσαλα, παραβιάζεται καθημερινά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Χωρίς κανένα έλεγχο όποιος θέλει και όποτε θέλει μεταφέρει σε τσάντες και σακούλες τα βότσαλα της παραλίας. Αυτό γίνεται επί πολλά χρονιά με αποτέλεσμα να αρχίζει να αλλοιώνεται σοβαρά πλέον  το παραβάλλον.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητη μια απόφαση Δ.Σ που να απαγορεύει την παράνομη αυτή ενέργεια η οποία να σταλεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και θα εποπτεύεται από τις Λιμενικές αρχές.

Αυτό ισχύει για την αντίστοιχη παραλία στα Λαλάρια της Σκιάθου όπου κι εκεί η απαγόρευση πάρθηκε με σημαντική καθυστέρηση

Η τοποθέτηση ενημερωτικής- απαγορευτικής πινακίδας πρέπει να γίνει από ην φετινή καλοκαιρινή περίοδο..

  1. Στον δρόμο της ίδιας παραλίας όπου σωστά έχει την μορφή πεζοδρόμου μικρού πλάτους,  έχει τοποθετηθεί ένας μεγάλος  μεταλλικός κάδος απορριμμάτων που κλίνει το 1/3 του εύρους του πεζόδρομου. !!

Μια που ο κάδος θεωρείται απαραίτητος θα συνιστούσα τουλάχιστον να μπει μέσα σε εσοχή ώστε να μένει ελεύθερος ο πεζοδρόμος και να βελτιωθεί το αντιαισθητικό θέαμα. Θεωρώ ότι η εσοχή μισού τετραγωνικούμέσα σε ένα οικόπεδο 10 στεμμάτων είναι αμελητέα και είναι δυνατόν να γίνει με την συναίνεση των ιδιοκτήτων αν το ζητήσει ο Δήμος.

  1. Γνωρίζω ότι είναι στις προθέσεις σας να τοποθετήσετε φωτισμό σε όλο το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου μέχρι το ρέμα, στην ίδια τοποθεσία. Ευελπιστώ να το πράξετε το ταχύτερο δυνατόν  καθόσον το σκοτάδι της παραλίας μονό σε περιθωριακά άτομα και  σε  χρήστες ναρκωτικών  κάνει την περιοχή ελκυστική.
  2. Για το αρμολόγημα της υπάρχουσας  πλακόστρωσης που θα βελτιώσει αισθητικά και λειτουργικά την εικόνα του οικισμού, νομίζω ότι είναι δυνατό να υλοποιηθεί με πολύ λίγα χρήματα, θέλω να ξέρετε ότι μπορούν να συμβάλουν οικονομικά και οι τοπικές οικογενειακές επιχειρήσεις

Βόλος 15.4.2015