ΔΕΛΤΙΟ για το χασιμο αγωνων (18.06.2013)

 

 

Εκπλήσσει δυσάρεστα η διαπίστωση ότι σε μια πόλη που οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της στενάζουν από την οικονομική κρίση, οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες να επιδεικνύουν αδικαιολόγητο εφησυχασμό και αναποτελεσματικότητα για ζητήματα που είναι εφικτό να γίνουν ή να επιλυθούν με διεκδίκηση, διαρκή επαγρύπνηση και έγκαιρη κινητοποίηση.

Η ολιγωρία είναι καταστροφική πολιτική συμπεριφορά ειδικά για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ, κατηγορίας Μίνι Αγοριών, το οποίο σε μία μεγάλη επικοινωνιακού τύπου φιέστα και με κάθε επισημότητα, είχε ανακοινωθεί πως θα διεξαχθεί στο Βόλο, αλλά αντ’ αυτού πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Λάρισα.

Το «καμπανάκι του κινδύνου» για αλλαγή της έδρας των Αγώνων είχαν χτυπήσει εγκαίρως από τις αρχές του μήνα οι άνθρωποι του «Κενταύρου Αγριάς» και δημοσιοποίησαν μάλιστα λίγες μέρες αργότερα και την έγγραφη διαμαρτυρία τους. Ζητούσαν απαντήσεις για το «χάσιμο» της διοργάνωσης, όπως και οι επαγγελματίες της πόλης μας που περιμένουν οικονομικές ανάσες από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Απαντήσεις και εξηγήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ.

Ο Δήμος Βόλου επέλεξε να αποσιωπήσει το γεγονός αντί να διεκδικήσει την παραμονή της διοργάνωσης στην πόλη μας.

 Οι τοπικοί Βουλευτές που έχουν δυνατότητα παρέμβασης στα Υπουργεία και, παρά τη δημοσιοποίηση της διαμαρτυρία του «Κένταυρου» δεν ασχολήθηκαν.

 Οι μειοψηφίες του Δήμου Βόλου κώφευσαν επίσης στις προειδοποιήσεις που έγιναν εγκαίρως από το Σωματείο της Αγριάς και ζητούν τα ρέστα «κατόπιν εορτής»

Καμία εξήγηση, καμία παρέμβαση, καμία διαμαρτυρία. Εκτός και αν, όπως αναφέρουν και στη διαμαρτυρία τους οι άνθρωποι του «Κενταύρου Αγριάς», «για κάποιους είναι ασήμαντο το γεγονός να χαθεί μία αθλητική διοργάνωση που για 5 μέρες θα έφερνε στην πόλη μας 250 αθλητές και άλλους τόσους προπονητές, συνοδούς και γονείς των παιδιών, σε περιόδους μάλιστα που η τοπική μας αγορά θέλει οικονομικές ανάσες».

Είναι τραγικό για μια πόλη να χάνει ευκαιρίες, αλλά τραγικότερο να τις χάνει και να μην αντιδρά καν.