ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΡΕΜΑΤΑ ΣΚΙΑΘΟΥ (30.08.2017)

Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ….

…ΚΑΘΥΣΤΕΡEI 6 ΧΡΟΝΙΑ !!

  • Μεγάλες οι ευθύνες των Βουλευτών και των ΔημοτικώνΑρχών

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη

Υπευθύνου Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

π. Βουλευτή Μαγνησίας

 

Πριν περίπου ένα χρόνοείχααναφερθεί με ένα ‘’δελτίοτύπου’’ στην απαράδεκτηκαθυστέρηση της οριστικήςοριοθέτησης 4 ρεμάτων στην Σκιάθο.

Σήμερα πέρα από τα συχνάακραίακαιρικάφαινόμενακαι  εν όψη της Χειμερινήςπεριόδουαναγκάζομαι να επανέλθωκαθόσονκανέναςπαράγοντας δεν ασχολήθηκε με το θέμακαι για ένα χρόνοακόμη η δημοσίευση της οριοθέτησης των 4 ρεμάτων της Σκιάθου σε ΦΕΚ(Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ) είναι μια ‘’χαμένη υπόθεση’’.

Για να διευκολύνω τους ‘’ενδιαφερομένους’’.. αναφέρω οτι από το 2011 η ΥΔΡΟΜΕΤ είχε ολοκληρώσει την μελέτηοριοθέτησης των ρεμάτων της Σκιάθου. Η ΔΤΥ της Μαγνησίας την προώθησε για έγκριση στην Περιφέρεια  και η ΑποκεντρωμένηΔιοίκηση την απέστειλε στο ΥπουργείοΧωροταξίας.

Όταν σαν ΒουλευτήςΜαγνησίαςείχακάνειαντίστοιχηεπερώτηση, ο τότεΥπουργόςΠαπακωνσταντίνουείχα‘’μαύραμεσάνυχτα’’ για το θέμα…  Διάβασε ένα υπηρεσιακόσημείωμα που του έγραψαν..αλλάυποσχέθηκε ότι θα το ψάξει… και θα το λύσεισύντομα το θέμα.

Έκτοτεπέρασαν 6 χρόνια (!!) και η οριοθέτηση των ρεμάτων της Σκιάθουείναι‘’χαμένη’’ στα συρτάρια της Περιφέρειας και των Υπουργείων.

Οι βουλευτές του Νομού δεν το ξέρουν το θέμα ;; Στις φωτογραφίες τις ανακοινώσεις και στις επαφές που είχαν με τον Δήμαρχο το καλοκαίριδεν μπήκε ο προβληματισμός για την τύχη της ολοκλήρωσηςαυτής της διαδικασίας;

Δεν ξέρουν στην Σκιάθοαρχικά και στην Περιφέρεια ακολουθως ότι χωρίς την οριοθέτηση των ρεμάτωνκαμιάμελέτηκαμιάχρηματοδότηση και κατά συνέπιακανέναέργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί;

Σήμερααναδεικνύωπάλι το θέμα,περιμένονταςκάποιασοβαρή και υπεύθυνηαπάντηση. Ας πάεικάποιοςΒουλευτής της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης να μάθειπότε θα δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι οριοθετήσεις των ρεμάτωνκαι ποιοςφταίει για την καθυστέρηση των 6 χρόνων;;

Η ΔημοτικέςΑρχές της Σκιάθου  δεν ενδιαφέρονταινα υλοποιήσουνέργαπροστασίας των ιδιοκτησιών, των υποδομών και των τουριστικώνεπιχειρήσεων από πλημυρικά φαινόμενα;;

Αν δεν τα καταφέρουν και πάλι.. κάντελίγηυπομονή. Το θέμα θα το λύσει οεκπρόσωποςτης ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’ που θα εκλεγεί στις εκλογές που θα γίνουνμέσα στο 2018.

Βόλος 30/8/2017

Παύλος Γ. Μαρκάκης

Υπεύθυνος Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

π. Βουλευτή Μαγνησίας