ΑΡΘΡΟ για 32 Ταξιαρχια (24.02.2019)

 

 

Η απομάκρυνση της 32ης Ταξιαρχίας είναι ρουσφετολογικό σχέδιο και όχι επιχειρησιακό

και πρέπει να ματαιωθεί.

 

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη

π. Βουλευτή Μαγνησίας

Υπεύθυνος της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

Παρακολουθούμε με αγωνιά αλλά και έντονη απογοήτευση  την δραματική εξέλιξη της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο Γεωργούλα .

Μια ιστορία που αποκαλύφθηκε από τον τοπικό τύπο το 2017 και εξακολουθεί μέχρι σήμερα παραμονές των εκλογώννα αποτελεί ένα κομβικό  σημείο στο οποίο δοκιμάζονται οι οικονομικές αντοχέςτης τοπικής κοινωνίας αλλάδοκιμάζονται επίσης η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων του Νομού μας.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή, η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας,δεν αποτελεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για στρατιωτικούς λόγους όπως θέλουν να το παρουσιάσουν  αλλά ένα ξεκάθαρο ρουσφετολογικό σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης άλλων περιοχών σε βάρος του Πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Το λυπηρό είναι ότι αρκετοί πολιτικοί παράγοντες  γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους μεταφοράς και όμωςσυμβιβάζονται με την ιδέα και υιοθετούν τις δικαιολογίες χωρίς καμιά αντίδραση και στην καλύτερη περίπτωση ψάχνουν ανεμόμυλους σε μελλοντικά σχέδια αξιοποίησης της περιοχής.

Για όσουςπιστεύουνακόμη σε δήθενεπιχειρησιακούςσχεδιασμούς που ξεκίνησεκρυφά ο πρώηνΥπουργόςΚαμμένος και πουυλοποιείσαν εμπνευστήςο σημερινόςΑποστολάκης, θα τους συμβούλευανα πάνε από τώρα στα σπίτια τουςγιατί ο τόπος έχει ανάγκη απόξύπνιους πολιτικούς παράγοντες και όχι  εύπιστους και αφελείς.

Η απογοήτευση των συμπολιτών μας μεγάλωσε, κυρίωςαπό τις δηλώσεις των συμμετεχόντων, μετά την σύσκεψη που έγινε δήθεν για Εθνικούς λόγους  και για να μην  φανερωθούν τάχα τα στρατιωτικά κρατικά μυστικά της χώρας μας.

 Σε ότιαφοράτους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα αρχικά τους ψέματα, δεν περίμενεκανένας να αντιδράσουν στην μεταφορά της Ταξιαρχίαςπου σήμεραεμφανίζεται σαν δεδομένη. Αυτοί οι ίδιοιέχουνψηφίσει στην Βουλήπολύ χειρότερανομοθετήματα και συμφωνίες, με αποκορύφωματην ντροπιαστική και εξευτελιστική Συμφωνία των Πρεσπών.

Από τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς παράγοντες όμως δεν περιμέναμε τόση αφέλεια και τόση ευπιστία και κυρίως τέτοιο εφησυχασμό για τα δήθεν μελλοντικά ανταλλάγματα.

Στη συζήτηση έχουν μπει εκτός από την Δημοτική Αρχή και οι υποψήφιοι επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν να αναλάβουν τις τύχες αυτής της πόλης.

Η ανακοίνωση του Δήμου περιέχει πολλές αλήθειες αλλά έχει την υποχρέωση η Δημοτική Αρχή εκτός από καταγγελίες  και αποδόσεις ευθυνών,να αναλάβει πρωτοβουλίες, να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίουκαι να έχει το θέμακαθημερινά στο προσκήνιοκαθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης μπορεί να μην είναι συμμετοχικός στην λήψη των αποφάσεων αλλά είναι καθοριστικός στην αποτροπή τους όταν θίγονται τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας.

Δεν διανοήθηκαν οι  στρατιωτικοί επιτελείς  να μετακινήσουν τις σχολές από τα Τρίκαλα, να μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες από το Κιλκίςκαι φυσικά  οι πολιτικοί της γειτονικής Λάρισας δεν θα άφηναν ούτε κουβέντα να διατυπωθεί για μετακινήσεις από την πόλη τουςαντίστοιχωνμονάδων.

Στις επερχόμενες  τετραπλές εκλογές- πλην των άλλων θέσεων -  η απαίτηση για ματαίωση των σχεδίων της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας πρέπει να είναι διατυπωμένη από όλους τους υποψηφίους ξεκάθαρα και με σαφήνεια και να καταγραφούν οι ενέργειες που έκαναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ερώτημα δεν μπαίνειδιαζευκτικά αν θέλουμεΤαξιαρχία ή Πανεπιστήμιο.

-Τα θέλουμε και τα δυο.

Ούτε αν θα έρθουν και άλλοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ που έρχονται έτσι κι αλλιώς μόνο επειδή υπάρχει η Ταξιαρχία.

-Τους θέλουμε και αυτούς.

Ούτε αν έχουμε χώρους για ανάπτυξη κι άλλων δραστηριοτήτων.

-Έχουμε κι αλλού τέτοιους χώρους και περισσεύουν. Αρκεί να έχουμε ιδέες και προτάσεις αναπτυξιακές.

Ούτε ποια θα είναι τα ισοδύναμα

-Θέλουμε αυτά που έχουμε και διεκδικούμε τα παραπάνω

Η ‘’Ελληνική Λύση’’ σήμερα δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο, αλλά είναι ενημερωμένη, γνωρίζει ότι το θέμα της απομάκρυνσης δεν είναι ‘’επιχειρησιακό’’ αλλά ρουσφετολογικό και θα το αναδείξει σε όλα τα επίπεδα και τα μέσα που διαθέτει.

Μετά τις εκλογές, τόσομέσα στην Βουλή όσο και στην τοπικήκοινωνία, με επιχειρήματα και με αλλαγές προσώπων, θα ματαιώσει τα σχέδιατης απομάκρυνσης της 32 ης Ταξιαρχίας από την Ν. Ιωνία του Βόλου.

Βόλος 24/2/2019

Παύλος Γ. Μαρκάκης